DGNEWS.EU

Детски градини и ПМГ с прояви за Европейската седмица на мобилността

Детски градини и ПМГ с прояви за Европейската седмица на мобилността
В Димитровград общинските служители могат да се придвижват с електирчески триколки при изпълнение на службентие си задължения
Sep 16
11:37 2020

Община Димитровград ще се включи в ежегодната кампания „Европейска седмица на мобилността“, която се провежда от 16 до 22 септември с редица мероприятия организирани в детските градини и учебните заведения . Темата на кампанията за 2020 г. е „Чиста мобилност за всички“, под мотото „Избери как да се придвижиш".

В кампанията ще участват градините „Слънце”, „Райна Княгиня”, „Лилия”  и детските градини  №3 и №4, както и ПМГ „Иван Вазов”.

За децата в ДГ „Слънце” са  предвидени пешеходни разходки на тема „Движим се безопасно по улицата, спортни и състезателни игри и изложба на тема „Моят град – красив и безопасен”.

И  двата филиала на ДГ №3 ще организира за децата от предучилищна група игри на двора и ще бъдат представени презентации, отново насочени към  безопасното предвижване по улиците.

ДГ „Райна Княгиня” е организирала на 17.09.2020г. колективно рисуване за децата на тема „Детето на улицата безопасно” и игри по безопасност на движението, а на 21.09.2020г. ще се проведе „Модно шоу за дрехи на велосипедисти” и „Ден без автомобили” – „Да отидем в детската градина пеша”.

ДГ №4 за отбелязване на ЕСМ е организирала  за децата презентации, музикално подвижни игри на открито на тема „Аз се придвижвам безопасно” и рисунки на тема „Избери как да се придвижиш”.

В ДГ „Лилия” за различните възрастови групи са предвидени забавно пътешествие за децата с цел разбиране и демонстриране на необходимостта от различно поведение и спазване на правилата за безопасност на движение. За по-малките „Безопасна приказка” – четене на открито на „Приказка за светофара” и „Зебрата и знаците”. На 21.09.2020г. ще се проведе  практическа демонстрация за безопасно предвижване и ориентиране в пространството на тема „Пътуване до детската градина” и запознаване с цветовете на светофара.

В ПМГ „Иван Вазов” на 21.09.2020г. ще се проведе инициативата „Да отидем на училище без автомобил”.

Кампанията се организира от Министерството на околната среда и водите, която се реализира с подкрепата на Европейската комисия и Генерална дирекция „Мобилност и транспорт". Инициативата цели насърчаване на устойчива градска мобилност, водеща да намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблеми.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?