DGNEWS.EU

Тържествено откриха учебната година в СУ „Любен Каравелов”

Тържествено откриха учебната година в СУ „Любен Каравелов”
Sep 15
11:22 2020

Пандемията на помрачи настроенията и тържествения старт на новата учебна година в Димитровград. Тази година 15 септември започна с кратки тържества за първокласниците, петокласниците и осмокласниците в училищата в общината. В СУ „Любен Каравелов” по традиция тържеството стартира с химна и издигане на националния флаг и внасяне на училищното знаме. С топли и насърчителни думи към новите ученици, учители и родители се обърна в приветственото си слово директорът Валентин Христов. Той сподели, че заради пандемията от коронавирус и наложените мерки, тази учебна година ще е предизвикателство за всички и пожела на каравеловци здраве, ползотворна работа и успехи на учението.

Празникът продължи с балетно изпълнение и тържествено връчване на „ключа на знанието” на първокласниците. Трите паралелки първолаци пуснаха в небето многоцветни балони и дефилираха пред строя. С пожеланието да им върви по вода те прекрачиха за първи път училищния праг,  след което нетърпеливо влязоха в класните стаи с техните класни ръководители.

Гост на празника бе директорът по европейски и национални програми и хуманитарни дейности в общината Диана Дончева. Поздравителни адреси по повод 15 септември изпратиха кметът на ДИмитровград Иво Димов, председателят на ОбС Гергана Кръстева, началникът на РУ на МОН  Хасково Христина Боева, от парламентарната комисия по образование и др.

В училището е създадена специална организация за влизане и излизане класовете и близо 620 ученика, които ще се обучават в СУ „Л.Каравелов” тази година. В дворовете и в сградата на училището няма да се допускат родители през учебната година, децата трябва да имат маски и мокри кърпички, на всички входове има дезинфектанти, а в санитарните помещения има топла вода и сапуни. За учителите и персонала са осигурени маски и предпазни шлемове.   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?