DGNEWS.EU

4079 тръгват на училище в Димитровград, откриват учебната година с кратки програми

4079 тръгват на училище в Димитровград, откриват учебната година с кратки програми
Sep 14
09:46 2020

4079 ученика, разпределени в 193 паралелки, тръгват на училище от утре в община Димитровград. 355 са първокласниците, които за първи път ще прекрачат училищния праг в община Димитровград. Заради повишените мерки за ограничаване на пандемията от COVID-19 в дворовете на училищата ще се проведат кратки програми за откриване на учебната година, съобщиха от общината. Подробности каква е организацията по училища вижте по-долу. Организацията за 15 септември е съобразена с мерките и указанията на Министерство на образованието и науката. 

Детските градини и яслените групи ще приемат 1403 децата разпределени в 66 групи.

Кметът на община Димитровград Иво Димов ще открие новата учебна година в ОУ "Пенчо Славейков", а председателят на Общински съвет Гергана Кръстева - в ПМГ "Ив.Вазов". Зам.-кметът Яшо Минков ще присъства на откриването на учебната година в ПЕГ "Иван Богоров", а секретаря на общината Венета Стоименова ще бъде гост в ОУ "Алеко Константинов". Директорът по европейските и национални програми и проекти, хуманитарни дейности в община Диана Дончева ще отрие учебната година в СУ "Любен Каравелов". 

Откриването на новата 2020/2021 учебна година в ПМГ „Иван Вазов“, ще се проведе на 15.09.2020г. (вторник) на два етапа:

- От  9ч. с учениците от Vкл. и  VIII клас, тържествено откриване  пред централния вход на гимназията с кратка програма. 

- От 10ч. с учениците от VI, VII, IX, X, XI и  XII класове, директно в класните стаи, в които са разпределени.

Откриването на новата учебна година в ПЕГ „Иван Богоров” на  15.09.2020 (вторник) е с начален час 10.00 ч., с физическо присъствие само на ученици от новите 8-ми класове - 3 паралелки, знаменна група, учители и родители.Предполагаем брой присъстващи - 125-130 души.

В СУ „Любен Каравелов” планират официално откриване на учебната година, на 15.09.2020г. от 08:30ч., само с ученици от I ; V  и  VIII клас по обичайният ред.
 Тържественото откриване на новата учебна година е съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

Учебната година в ОУ „Пенчо Славейков“  ще бъде открита на 15.09.2020 г. от 9,00 ч. в двора на училището за децата от подготвителна група и учениците от І клас.

За останалите ученици от ІІ до VІІ клас учебната година ще започне от 9,30 ч. в класните стаи за съответния клас. Откриването на учебната година е съобразено с всички правила в условията на COVID – 19. Очакван брой ученици на 15 септември общо 685.

В ОУ „Алеко Константинов”, откриването на учебната година 

- за първи клас в двора на училището от 8 часа.

- 2- 7 клас  по класните стаи от 9 часа

Съобразено  е  с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ"П.К.Яворов" Димитровград НЯМА да има тържествено откриване на учебната година и влизането на учениците в сградата ще бъде съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "Васил Левски" гр. Димитровград не се планира официално откриване на началото на учебната година в двора на училището. Официалното откриване за първи клас ще се осъществи в класната стая, предназначена за  първи клас. За останалите класове откриването на учебната година ще се осъществи в класните стаи на съответните паралелка. Начало на откриването на учебната 2020/ 2021 година е от 9:00 часа за всички класове. Откриването на учебната година е съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "Васил Левски" с. Ябълково откриването на новата учебна година ще се отбележи в двора на училището от 10,00 часа. с кратко тържество. Участват всички класове от 1 до 7 - 103 ученици при спазване на  противоепидемичните мерки -дистанция,  дезинфекция и дисциплина.  Родителите няма да се допускат в двора на училището.

В  ОУ,,Христо Смирненски",с.Радиево в двора на училището на 15.09.2020 г. няма да има официално тържество. Учениците от 1 и 5 клас ще имат тържества в класните стаи, като предварително ще бъдат инструктирани за противоепидемичните мерки. 

В ОУ "Хр.Ботев" с.Крепост ще открие новата учебна година в 10.00ч.  от подготвителен клас до 7кл..

В ОбУ "Св.Кирил и Методий" кв.Черноконево откриването на учебната година в 9.30ч. с учениците от 1 до 9 клас.

В ОУ"Димитър Матевски" гр.Меричлери открива учебната година в 9.30ч. с ученици от 1 до 7 клас.

В ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" учебната година ще бъде открита в 9.15ч. с учениците от 8клас. Всички останали ученици от 9 до 12 клас ще влязат директно в класните стаи в 11ч.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?