DGNEWS.EU

Изборите на БСП в Димитровград с висока активност

Изборите на БСП в Димитровград с висока активност
Народният представител Виолета Желева упражни правото си глас в 10 часа.
Sep 12
11:00 2020

При висока активност стартира прекия избор за председател на БСП в Димитровград днес. До 10 часа сутринта над 160 души или почти половината от имащите право да участват във вътрешно-партийните избори, бяха упражнили правото си на глас. Сред първите пуснали бюлетина в урната бяха народният представител Виолета Желева, председателят на общинската партийна структура Пламен Панев и членовете на сформираната общинска избирателна комисия с председател Красимир Колев.

Социалистите в Димитровград гласуват в една градска секция, намираща се в новия клуб на местната организация на ул. „Цар Симеон” № 10. Освен в нея членовете на партията по селата и град Меричлери ще могат да го направят в 5 мобилни и една подвижна секция. „Интересът към преките избори от членовете е висок. Хората започнаха да идват още с отварянето на секцията в 7:00 часа. Гласуването протича спокойно и при стриктни противоепидемични мерки”, съобщи Панев.

Партийният актив избира измежду четирима номинирани за председател на БСП – Валери Жаблянов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков. Причината е, че въпреки заявеното оттегляне от битката за лидерския пост на трима от кандидатите, към днешна дата единственият със заличена регистрация с решение № 35 на ЦКПИ е Георги Тодоров.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?