DGNEWS.EU

Илко Чамов лекува душата с „Хапчета за смях-3”, събра дарения за социален център

Илко Чамов лекува душата с „Хапчета за смях-3”, събра дарения за социален център
Sep 11
10:50 2020

Хумористичната си книга „Хапчета за смях-3” представи пред димитровградска публика вчера писателят, журналистът и бивш директор на градска библиотека „Пеньо Пенев” в града Илко Чамов. Събитието премина под знака на благотворителността. Илко подаряваше своята седма книга срещу дарения за Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Димитровград. В края на вечерта бяха набрани над 350 лв., които ще бъдат предоставени за социалните нужди на хората.

Писателят Марин Кадиев представи пред многото приятели дошли в лятната градина на музея книгата „Хапчета за смях-3” и нейния автор. Книжката е лек за душата с финия си и безобиден битов хумор, в който преобладават шегите за жената, изневярата и служители в расо. Илко има невероятния усет да улавя смешното и ироничното при срещи с хората и да претворява техни разкази в художествено слово. Неговият хумор идва от народния фолклор и предлага много пиперливи и натурални сцени, които зареждат със своята топлота и смях, сподели Кадиев.

В новата книгата Илко Чамов е включил близо 50 свои нови анекдоти и кратки разкази. Снощи част от тях публиката чу в изпълнения на хасковския актьор Янко Митев, един от основателите на хасковския „Каунь”. Авторът пък поднесе музикален поздрав към своите гости с изпълнение на китара и песен по своя текст.

На премиерата на книгата Чамов сподели, че подготвя книгата от дълга време. Нейн редактор е покойния димитровградски поет Кръстьо Кръстев, с когото двамата още приживе обсъждали съдържанието й. Автор на карикатурите на корицата пък са дело на друг димитровградчанин - Васил Ангелов.

Много нови творчески успехи и нови върхове в словото пожела на автора в свой поздравителен адрес прокурстът на „Неохим” Стефан Димитров, който е главен спонсор за издаването на седмата книга на Илко Чамов. Преди нея авторът е издал още две книги с порция хапчета за смях, както и книгите „Чамови трески” (1996 г.), „Пясъчен часовник” (2011г.), „Пепел от сънища” (2013 г.) и „Родов нишан” (2016 г.).    

В края на събитието авторът раздаде десетки автографи на своите почитатели, най-многобройни от които бяха представителките на нежния пол.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?