DGNEWS.EU

Неонови картини изпълниха с цвят и светлина лятната градина в Димитровград

Неонови картини изпълниха с цвят и светлина лятната градина в Димитровград
Цвети от Димитровград е сред авторите на две от творбите в изложбата
Sep 11
08:55 2020

Уникалната изложба „Цвят: светлина“ с неонови картини създаде неповторима атмосфера в лятната градина на Историческия музей в Димитровград. Арт инсталацията изработена от децата на хасковската школа „Колорит” бе представена снощи. В нея с две свои творби - картина и маска, участва и димитровградския талант Цветелина Димитрова, ученичка в шести клас в ОУ „Алеко Константинов”. Тя рисува от няколко години към школата, а изобразителното изкуство я прави изключително щастлива, сподели Цвети.

Вечерта бе съпроводена от прекрасните изпълнения на Акустично джаз трио - Димитровград, които допълниха неповторимата атмосфера. Заместник-кметът Яшо Минков благодари на областния управител д-р Стефка Здравкова за възможността димитровградчани да се насладят на феерията от цветове и светлина. На събитието присъстваха още зам.-областният управител на Хасково Митко Петров, ръководителят на школа „Колорит“ към ОНЧ „Заря“ Хасково и директора на на Историческия музей Антоанета Станчева. 

На откриването на експозицията заместник областният управител благодари на кмета на община Димитровград Иво Димов за съдействието при организацията на това цветно и изпълнено с въображение събитие. Той припомни, че изложбата е дарена на областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова от децата в школа „Колорит“ с благотворителна цел. По нейна инициатива, преди да бъде организиран търг на творбите, желанието й е експозицията да бъде представена пред възможно най-широка публика в част от общините на областта.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?