DGNEWS.EU

МОН одобри 5 проекта на училища и градина в Димитровград

МОН одобри 5 проекта на училища и градина в Димитровград
Jun 18
16:28 2014
Министерството на образованието и науката е одобрило проекти на пет образователни институции от община Димитровград по национална програма „Модернизация на материалната база в училище", модул  „Подобряване на училищната среда”. Общата стойност на разработките е над 90 000 лв., съобщи днес председателят на ОбС Стефан Димитров. 

Основните училища „Алеко Константинов” и „Пенчо Славейков” ще получат държавно финансиране за материали, пособия и спортно оборудване и за учебно оборудване и обзавеждане. Школото „Христо Смирненски” в с. Радиево ще получи средства за материали и за подмяна на подови настилки. За последното 17 500 лв. ще бъдат отпуснати на ПМГ „Иван Вазов”. По всички изброени дейности държавно финансиране ще получи и ОДЗ" № 4 в Димитровград, уточни той.
Финансиране от държавата няма да получи СУПЦ - Димитровград. По програмата не са участвали със свои разработки ПГ „Кап. Петко войвода” и ПГХХТ "Проф. д-р Ас. Златаров" вероятно заради все още не приключилата процедура по сливане. Стефан Димитров изрази увереност, че училищата е можело да получат средства за ремонт на базата си. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?