DGNEWS.EU

Димитровградските социалисти избират лидер на БСП на 12 септември

Димитровградските социалисти избират лидер на БСП на 12 септември
Корнелия Нинова се срещна със социалистите в Хасково вчера. Снимка: Христо Тотев
Sep 09
16:25 2020

Димитровградските социалисти ще избират председател на БСП на партийни избори на 12 септември, съобщи председателят на Общинския съвет на БСП Пламен Панев. За първи път членовете на партията в Димитровград и по селата ще могат гласуват пряко за една от двете номинации – на настоящия лидер Корнелия Нинова или за Кирил Добрев. Право да участват във вътрешно-партийния вот имат записаните членове на партията в общината към декември 2019 година, които по списък наброяват 340 души.

Партийният вот ще се проведе в новия клуб на общинската структура на БСП на ул. „Цар Симеон“ 10 в града. Изборният ден в събота започва в 7:00 и ще продължи до 19:00 часа. В селата гласуването ще се осъществява в мобилни секции по график в определени часове.

БСП ще провежда изборите си със секционни комисии и урни, в които всеки социалист ще пуска бюлетина за своя фаворит. За победител ще бъде определен кандидатът, получил най-много гласове. За да е легитимен новият председател, в изборите трябва да са участвали над половината от социалистите в страната.

Снощи партийните ръководства от Димитровград и област Хасково имаха среща с Корнелия Нинова, която пристигна в Хасково по повод празника на града. На нея Нинова е отчела постигнатото от БСП и от нея като председател, както и бъдещата си управленска програма на партията.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?