DGNEWS.EU

Хасково чества своя празник днес, Силвия Кацарова гостува с концерт

Хасково чества своя празник днес, Силвия Кацарова гостува с концерт
Силвия Кацарова, една от емблимите на българската музика, гостува в Димитровград преди 5 години и откриви изложба нейния състудент - художникът Жако Димитров
Sep 08
11:00 2020

Хасково чества своя празник днес, 8 септември, навръх празника Рождество на Пресвета Богородица,. Божията майка се счита за покровителка на града още през Възраждането, когато с общия труд и средства на жителите на града е построена църквата, носеща името й. Символ на Хасково е и монументът на Богородица, открит през 2003 г. и вписан в книгата на рекордите „Гинес“ като най-високата статуя на Дева Мария в света.

Празничната програма започна с литургия по повод Рождество Богородично в църквата „Успение на Св. Богородица“ и молебен за Хасково. В 11 часа театър „Дани и Деси“ ще представят на площад „Свобода“ спектакъла за децата на Хасково „Къде си, приятелю“, от 12 часа в театър „Иван Димов“ тържествено ще заседава общинския съвет.

В 14 часа е откриването на изложбата „Музиката и моят град“ в Регионалния исторически музей, където от 18 часа е музикалната програма с участието на Гайдарски състав с ръководител Филип Филипов, Камерен оркестър с диригент маестро Цанислав Петков, Вокално трио „Рокива“ и Димитър Русев – Мутата.

От 17:30 часа в парк „Кенана“ ще има приложно колоездене. През деня в центъра ще има улични музиканти, а в спортна зала „Спартак“ е Международният турнир по хандбал Купа „Вълчо Даскалов“ за юноши и девойки.

Концертната програма на площадка „Спартак“ започва от 19 часа с рок група „Хала“ към Младежкия център. Час по-късно е концертът на рок група „Хангар 42“. От 21 часа е концертът на Силвия Кацарова, Теди и Бенд. Празничните фойерверки ще са в 22:30 часа.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?