DGNEWS.EU

Под карантина поставят центъра за семеен тип „Дъга” в Димитровград

Под карантина поставят центъра за семеен тип „Дъга” в Димитровград
Aug 28
16:13 2020

Под карантина ще бъдат поставени всички лица в Центъра за настаняване от семеен тип „Дъга”, намиращ се в димитровградския квартал Черноконево, след установен случай на коронавирус. Предстои социалното заведение да бъде дезинфекцирано, а потребителите и персоналът да бъдат изследвани отново.

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани общо 7 нови случая на коронавирусна инфекция. Положителни са мъж на 61 години от община Харманли, 7-годишно дете, 63-годишен мъж и жена на 50 години от община Хасково; мъж на 38 години от община Тополовград и жена на 85 години от Симеоновград, която е приета в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково.

Мъж на 31 години от община Ивайловград е напълно излекуван. Починал е мъж на 65 години от община Тополовград, който е приет и лекуван в лечебно заведение извън областта. Мъжът е диагностициран на 26 август и е починал същия ден.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 171. От тях хоспитализираните лица в инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково са 19, а двама са приведени в ОАИЛ.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?