DGNEWS.EU

Дезинфекцират болницата в Димитровград след случай на COVID 19

Дезинфекцират болницата в Димитровград след случай на COVID 19
Aug 19
08:51 2020

Предписаниe за дезинфекция е връчено на общинската МБАЛ „Св. Екатерина” в Димитровград, след като проба от 81-годишен пациент взета от болницата на 17 август, е отчела положителен резултат. Възрастният мъж от община Димитровград вече е прехвърлен в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Хасково, съобщават от областна администрация.

За последното денонощие на територията на хасковска област са взети 3 проби за коронавирусна инфекция. Една от тях, взета от МБАЛ- Харманли, е отчела отрицателен резултат, а две, взети от МБАЛ-Хасково, са положителни. Позитивни за COVID 19 са мъж на 71 години и жена на 64 години от община Хасково. Пациентите са настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за 5 нови положителни случая на коронавирус. Става дума за мъж на 51 години от община Хасково, който след положителния тест е приет в Инфекциозно отделение и четири жени, съответно на 34 г., 46 г., 57 г. и 59 г. от община Свиленград, които са поставени под домашна карантина. Жените са работили заедно и след обявените положителни резултати от РЗИ-Хасково е връчено предписание за извършване на дезинфекция на работното място, което вече е изпълнено.

Последните два случая, отразени в Единната информационна система, са на лица, които не са отчели положителен резултат при тестване, а са контактни лица, поставени под карантина. Очаква се информацията в системата да бъде коригирана.

Случаите на коронавирусна инфекция, регистрирани в област Хасково към момента, са 133, включително потвърдените за последното денонощие 8 нови случая и двата, които са на контактни лица.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?