DGNEWS.EU

110 са случаите на коронавирус в област Хасково

110 са случаите на коронавирус в област Хасково
Aug 11
09:23 2020

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети 133 проби за наличие на коронавирусна инфекция. 130 от тях са взети от РЗИ-Хасково – 5 контролни и две на контактни лица, след изтичане на 14 дневна карантина. Останалите 123 проби са на потребители и персонал от Дома за пълнолетни лица с психични разстройства и преходно жилище за жени с психични увреждания в село Пъстрогор и Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – Свиленград. Резултатите им все още се обработват.

От МБАЛ-Хасково са взети общо три проби за COVID 19, които са отчели отрицателен резултат. 1-ва контрола на мъжа на 58 години от община Хасково, на когото предстои през днешния ден да бъде изписан и поставен под домашна карантина. 2-ра контрола на мъж на 47 години от община Димитровград, който вече е напълно излекуван и една проба на жена на 32 години от община Димитровград.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за три нови положителни случая на коронавирусна инфекция, регистрирани в област Хасково. Касае се за мъж на 32 години, с постоянна адресна регистрация на територията на друга област, който ще изкара карантината си в община Хасково. Контактните му лица са установени.

 Жена на 49 години от община Тополовград, хоспитализирана в лечебно заведение на територията на друга област. Епидемиологичното проучване продължава и днес.

Третият случай е на мъж на 57 години от община Ивайловград. През днешния ден предстои да бъде проведено епидемиологично проучване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 110, включително установените за последното денонощие 3 нови случая. От тях 8 са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, 1 в болница извън областта, 23 на домашно лечение, 4-ма починали и 74 излекувани.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?