DGNEWS.EU

4 общини в Хасковско в бедствено положение заради пожари

4 общини в Хасковско в бедствено положение заради пожари
Aug 07
21:43 2020

В бедствено положение заради бушуващи пожари са четири общини в Хасковска област – Димитровград, Хасково, Харманли и Тополовград. То бе обявено от областния управител д-р Стефка Здравкова, която поради усложнената обстановка поиска помощ от министерството на отбраната и разрешение за включване на военни от областния град в овладяването на бедствието.  

Най-сериозно е положението в Харманлийско, което по-рано днес наложи затваряне на магистрала „Марица” заради сериозното задимяване в района. Спряно е движението по участъка от Харманли до Любимец, както и движението по пътищата от към селата Рогозиново и Българин. На място работят пожарникари от Хасково, Пловдив и Кърджали, общински и горски служители, доброволци.

В община Димитровград между село Крум и града горят сухи треви и храсти. На място са изпратени екипи на противопожарната служба на града.

Пожар е възникнал и в района на военния полигон в село Корен, който заради силния вятър се движи в посока село Динево. Горят широколистна гора, храсти и сухи треви. На място работят 5 екипа от противопожарната служба в Хасково.

Още един голям пожар се разрази на границата между областите Ямбол и Хасково. Огънят е в община Елхово, област Ямбол и се разраства към община Тополовград. От "Пожарна безопасност и защита на населението"- Хасково са изпратили там три екипа, които са разположени по поречието на река Тунджа, за да прекъснат пътя на огъня към близките села, информираха от областна администрация.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?