DGNEWS.EU

Трета жертва на коронавируса в област Хасково, 58 са излекуваните до момента

Трета жертва на коронавируса в област Хасково, 58 са излекуваните до момента
Aug 04
10:00 2020

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети 161 проби за наличие на коронавирусна инфекция. От РЗИ-Хасково за взети 153 проби, от които 143 са направени на потребители и персонал в Дома за стари хора "Кенана"- Хасково. Резултатите им все още се обработват. Напълно излекувани са жена на 40 години и момче на 17 години от община Хасково; две жени на 61 и 65 години, момиче на 12 години и мъж на 32 години от община Димитровград; мъж на 70 години от община Любимец и момче на 18 години от община Ивайловград.

От МБАЛ-Хасково са взети 8 проби за наличие на COVID 19, една е с позитивен резултат. Тя е на 59-годишен мъж от община Тополовград, който е починал на 2 август. Той е бил приет в Инфекциозно отделение в тежко състояние вечерта на 31 юли с пневмония и придружаващо заболяване - захарен диабет тип II. Преди това му е взета проба, чийто резултат излиза положителен на 3 август.

След направено епидемиологично проучване се установи, че 59-годишната жена, която бе констатирана през вчерашния ден, живее на територията на друга област, поради което е прехвърлена към РЗИ по местоживеене.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково, към момента са 93. От тях 6 са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, 1 в болница извън областта, 25 на домашно лечение, трима починали и 58 излекувани.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?