DGNEWS.EU

Хасковлии с най-скъпата вода в България, ще плащат 3,50 лв. за кубик

Хасковлии с най-скъпата вода в България, ще плащат 3,50 лв. за кубик
Aug 01
14:32 2020

По 3,50 лв. за кубик вода с ДДС ще плащат от днес жителите на община Хасково. Новата цената бе утвърдена с решение на Комисията за енергийно и водно регулиране от 30 юли т.г. Поскъпването е с 50 стотинки на кубик. Така хасковска община става с най-скъпата вода за питейно-битови нужди в България. С решението си  КЕВР е одобрил и бизнес плана на ВиК-Хасково за периода 2017-2021 лв., който предвижда от догодина хасковското водно дружество да доставя услугата и в община Димитровград.

Припомняме, че против одобряването на бизнес плана и утвърждаването на тази драстична цена се обявиха Омбудсмана на Република България Диана Ковачева и председателя на Гражданска платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова. Двете внесоха по официален ред и в законовия срок мотивирани възражения до комисията, с които предупреждават, че за някои потребители увеличението на водата ще повече от драстично – стигащо до 340 %.

Припомняме, че общественото обсъждане по проекта на бизнес плана и предложението за новата цена се проведе на 10 юли т.г. От поканените в обсъждането 16 институции – заинтересовани лица, сред които МРРБ, Областна администрация-Хасково, синдикални организации и др., не участва никой. Единствените участници в обсъждането са били шефът на ВиК-Хасково инж.Тодор Марков и Мая Манолова.  ,

Решението на КЕВР за цената на водата може да се обжалва в 14-дневен срок пред Административен съд – София град. Решението може да видите ТУК.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?