DGNEWS.EU

Япония кани деца таланти от Димитровград за участие в международен конкурс

Япония кани деца таланти от Димитровград за участие в международен конкурс
Дамяна Костова е едно от най-изявените деца на школата, която миналото лято направи своята първа самостоятелна изложба в залата за детско творчество на Градската художествена галерия „Петко Чурчулиев”.
Jul 24
16:51 2020

Децата от школата по изобразително изкуство към „Академия за таланти” при димитровградското Народно читалище „Устрем 2017” получиха покана за участие в 21-ото издание на Международния конкурс и биенале за детска рисунка, организиран от префектура Канагава, Япония.

Преди две години организаторите на престижната проява забелязали таланта на димитровградските деца и ги поканили да изпратят свои рисунки. Те останали доволни от представянето на българчетата в конкурса през 2018 г. и сега изпращат отново покана за конкурса. Международният конкурс с биенале по изобразително изкуство датира от 1981 г. В него досега са участвали над 700 хиляди деца и техните рисунки от всички кътчета на планетата от над 100 държави. За тазгодишното издание рисунките ще се приемат от 1 септември до 30 ноември 2020г., а резултатите ще бъдат ясни януари догодина.

Участниците трябва да са от 4- до 15-годишна възраст. Децата от школата на академията започват подготовка за участието в Япония от тази седмица. Част от наградите, които конкурса връчва са на Министъра на външните работи на Япония, на Министъра на вътрешните на Япония, на Председателя на Независимата Агенция на международно сътрудничество на Япония, Председателя на представителството на ЮНЕСКО в Япония и много други. От читалището пожелават успех на децата от школата при представянето им в Страната на изгряващото слънце.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?