DGNEWS.EU

Ясни са кадровите промени в правителството

Ясни са кадровите промени в правителството
Jul 23
20:00 2020

Министър-председателят Бойко Борисов е постигнал съгласие с партньорите си от управляващата коалиция – вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов, относно предстоящите кадрови промени в правителството.

След като премиерът Борисов прие депозираните оставки на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов, на провелия се днес Коалиционен съвет бяха одобрени предложенията за нови ръководители на трите ведомства.

За министър на финансите е предложен настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а за министър на вътрешните работи – настоящия директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Лъчезар Борисов, който към момента заема длъжността заместник-министър на икономиката, е номинацията на управляващата коалиция за министър на икономиката.

В рамките на Коалиционния съвет е била приета оставката и на министър на туризма Николина Ангелкова и предложено този ресор да бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на икономиката от днес е освободена Лилия Иванова.  На поста се назначава Яна Топалова, съобщиха от правителствения пресцентър.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?