DGNEWS.EU

6 са новите заразени с коронавирус в област Хасково

6 са новите заразени с коронавирус в област Хасково
Jul 22
09:40 2020

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети 9 проби за наличие на коронавирусна инфекция. Положителна остава контролната проба на 57-годишната жена от община Димитровград, хоспитализирана на 19 юли в МБАЛ-Хасково, след като бе обявена на 15 юли. Другите четири контролни проби са на 4-членно семейство от община Димитровград, които след първи отрицателни резултати предстои днес да бъдат изписани и поставени под 14-дневна домашна карантина. 

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за 6 нови случая на заразени с коронавирусна инфекция. Това са младеж на 17 години от община Хасково, който е поставен под домашна карантина, а контактните му лица са установени. Вторият е мъж на 27 години от община Хасково. Предстои епидемиологично проучване.

Трима са заразени от община Димитровград. Две жени на 61 и 65 години, поставени под домашна карантина, чийто контактни лица са установени. Третият заразен е мъж на 32 години, на който му е връчено предписание за поставяне под домашна карантина. Епидемиологичното проучване продължава.

Мъж на 70 години от община Любимец, на когото предстои да му бъде връчено предписание за поставяне под домашна карантина през днешния ден. Епидемиологичното проучване продължава.

Шест са общо констатираните нови случаи за коронавирусна инфекция през последното денонощие в областта, съобщават от областния щаб.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?