DGNEWS.EU

Консултират работодатели и безработни за антикризисните мерки в Димитровград

Консултират работодатели и безработни за антикризисните мерки в Димитровград
Jul 21
12:34 2020

В специална шатра на открито експерти на дирекция „Бюро по труда” Димитровград предоставят днес информация за антикризисните мерки, от които могат да се възползват работодатели и безработни за справяне с последиците от пандемията. От сутринта до обяд 15 представители на бизнеса и търсещи работа са посетили приемната на открито, разположена от западната страна на зала „Гросето” на централния  площад. От тях информация по мерките за запазване на заетост са потърсили петима работодатели от сферата на ресторантьорството, хотелиерството и транспорта. Безрабоните лица са се интересували от възможностите за обучение и преквалификация, за нова работа и за актуалните свободни работни места.  

Консултации на място се правят по проект „Заетост за теб"; подкрепата в сферата на транспорта и туризма чрез проект „Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19" на ОП „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. и стартиралата от 15 юли нова мярка 60/40. По действащата преди тази дата мярка за подпомагане на бизнеса в община Димитровград са се възползвали 40 работодатели.

Информация днес може да се получи до 16 часа, а в четвъртък, 23 юли, шатрата ще бъде отворена от 9:30 до 16 часа. Инициативата е част от национална информационна кампания за бизнеса „Новите мерки по Ваша мярка”, която се провежда във всички 107 бюра по труда в страната.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?