DGNEWS.EU

7 медала спечелиха димитровградчни на финалите по корабомоделен спорт

7 медала спечелиха димитровградчни на финалите по корабомоделен спорт
Jul 20
13:24 2020

Миналогодишният световен шампион по корабомоделизъм Симеон Вълев от Димитровград спечели рекордните 4 златни медала на финалите на Националното ученическо състезание по корабомоделен спорт, провели се от 17 до 19 юли в Пазарджик. Ученикът стана безапелационен победител в класовете F2 и F4, класирайки се с общо 398 точки от максималните 400, съобщи Асен Иванов, ръководител на Корабомоделен клуб – Димитровград. „Подобен абсолютен рекорд не е поставян в националните състезания при учениците през последните 40 години”, коментира Иванов, който е майстор на спорта. 

В националното състезание, организирано от МОН и от Българската федерация корабомоделен спорт, участваха общо 11 отбора. Димитровградският клуб се представи с петима състезателя при децата и един при възрастните. Бронзов медал в клас F2A спечели Теодор Тончев, а на престижни места се класираха още Калоян Господинов, Алекс Витанов и Владислав Тончев.

Сребърен и бронзов медали в двата класа завоюва и ръководителят на димитровградския клуб Асен Иванов,който се състезава при мъжете.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?