DGNEWS.EU

Расте броят на желаещите безплатно да подменят печките си на дърва

Расте броят на желаещите безплатно да подменят печките си на дърва
Иво Димов, кмет на община Димитровград
Jul 16
16:14 2020

До момента около 800 домакинства от Димитровград са подали заявления за подмяна на печките на дърва и въглища с екологични източници на отопление на газ, пелети и ток, по общинския проект за подобряване качеството на атмосферния въздух, финансиран по ОП „Околна среда 2014-2020 г.". Това съобщи за dgnews.eu кметът на общината Иво Димов. "Срокът за кандидатстване е до края на този месец, но по всяка вероятност ще поискаме удължаването му, за да може повече димитровградачни да се възползват от възможността да подменят безплатно печките си на дърва", коментира той.

Припомняме, че отпуснатият по програмата безвъзмезден финансов ресурс е достатъчен за близо 2500 домакинства. По проекта могат да кандидатстват всички физически лица - собственици или съсобственици на къщи или апартаменти от града и кварталите „Марийно”, „Вулкан”, „Черноконево” и „Изток”, които се отопляват на печки, котли, камини с дърва и въглища.

Консултации и прием на документи се извършва  всеки работен ден от 9:30 часа до 18:00 часа в разкрития за нов офис на адрес: Димитровград, ул. Цар Симеон № 5 В. Допълнителна информация може да се получи на телефон: 0882 518 804.

Документи за кандидатстване могат да бъдат изтеглени и от сайта на Община Димитровград.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?