DGNEWS.EU

Стартира ремонта на пътя между Димитровград и Стара Загора

Стартира ремонта на пътя между Димитровград и Стара Загора
Jul 07
19:00 2020

Ремонтът на участъка от републикански път I-5 „Стара Загора – Димитровград“ от км 266+572 до км 275+434 вече е стартирал, съобщиха от Областна администрация Хасково. Фирмата изпълнител трябва да приключи дейности в едногодишен срок. Ще се полагат нови асфалтови пластове, ограждащи съоръжения, вертикална сигнализация и пътна маркировка, отговаряща на нормативните изисквания. В участъка има три мостови съоръжения, които ще бъдат ремонтирани в рамките на проекта. Предвижда се частично затваряне на пътя като тежкотоварните автомобили ще преминават през обходен маршрут - Димитровград -  гр. Симеоновград - село Опан и обратно.Това е първият цялостен ремонт на пътя от 80-те години на миналия век.

Други три предстоящи ремонта по пътната мрежа са одобрени и финансирани за изпълнение. Единият е ремонт на мост път II-76 Тополовград-Харманли, участък Хлябово-Българска поляна, над река Соколица при км 29+613. От днес стартира подготовката за ремонта като срокът за завършване му е до края на годината. От ОПУ-Хасково информират, че обходният маршрут за МПС над 3.5 тона ще бъде през селата Устрем – Радовец - Студена, а лекотоварните автомобили ще преминават  през алтернативния, успореден път на път II-76, по същото направление.

Вторият проект е за ремонт за извършване на промяна/допълване и актуализация на организацията на движение на кръстовище на път I-5 ,,Хасково – Кърджали“  при км 303+570 с общински път за с. Войводово. При промяната на кръстовището ще се изгради трета лента за ляво завиване в посока с. Войводово, както и ще се положи нова пътна маркировка в участъка.

Третият  ремонт на път III-808 от км 22+380 до км 33+871 /от п.кр. с път III-505/Върбово - Тънково/ до с. Долни Главанак. Пътят не е ремонтиран от 70-те г. на миналия век. Срокът за изпълнението на технологичния проект, в който фирмата – изпълнител трябва да приключи, е едногодишен, съгласно одобрено задание от АПИ.

Очаква се да бъде одобрено и финансирано допълнително задание за ремонт на част от АМ „Марица“, ляво платно, в участъка от 99.500 км. до 101.700 км. Предвижда се ремонт на участъка и подобряване на технико – експлоатационното му състояние, информират от областна администрация.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?