DGNEWS.EU

Кметът Иво Димов обсъжда политиката и проекти за новия програмен период

Кметът Иво Димов обсъжда политиката и проекти за новия програмен период
Jun 30
12:08 2020

Днес кметът на община Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов участва в заседание на Управителния съвет на НСОРБ. Заседанието е предшествано от работен семинар със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова на тема „Подход за изпълнение на политиката за регионално развитие през новия програмен период 2021-2027 г.”, съобщават от общината.

Обсъждани ще бъдат подготовката и реализацията на интегрирани териториални концепции и проекти за финансиране от европейските фондове от програмен период 2021-2027; функциите на Регионалните съвети за развитие и роли на представителите на общините в тях; изисквания, срокове и подкрепа за подготовката на Плановете за интегрирано развитие на общините за периода 2021-2027 г. и др.

В заседанието на Управителния съвет ще се разглеждат анализите и позициите на НСОРБ по ставките на местните данъци и размерите на таксите за 2020 г., позицията на НСОРБ за участие в заседание на Съвета по децентрализация.

Иво Димов ще докладва по темата с ангажиментите и отговорностите на общините в процеса на превенция и овладяване на африканската чума и необходимите действия от страна на НСОРБ за осигуряване на финансиране, уточняват от местната администрация. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?