DGNEWS.EU

Осигуряват временна заетост на 77 безработни лица от област Хасково

Осигуряват временна заетост на 77 безработни лица от област Хасково
Jun 29
13:18 2020

77 безработни лица ще бъдат включени в Регионалната програма за заетост на област Хасково за 2020 г. На днешното заседание на комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково, областният управител д-р Стефка Здравкова съобщи, че средствата за работна заплата на наетите лица по програмата, осигурени от държавния бюджет, от областна администрация и от общините, са на стойност 200 543 лв.

Регионалните програми стартират от 10 август и приключват на 9 декември 2020 г. включително. Лицата ще бъдат назначени за 4 месеца - на пълен работен ден с трудовото месечно възнаграждение 610 лв. или на непълен работен ден за 3,66 лв. на час. По 6 работни места разкриват в общините Хасково, Харманли, Свиленград, Тополовград, Любимец, Симеоновград и Ивайловград.

В общините Димитровград и Маджарово работа по прграмата ще могат да започнат по 8 безработни лица, в Минерални бани – 4, а в Стамболово – 9 безработни лица. Областна администрация Хасково ще назначи 6 човека. Работните места разпределени спрямо нуждите на общините са общ работник, работник поддръжка, чистач-хигиенист, пазач-портиер, работник озеленяване и шофьор.

В програмата ще бъдат включени безработни лица от следните целеви групи: безработни младежи до 29 години и такива до 25 години, младежи, които нито се обучават, нито са заети; безработни над 50-годишна възраст; безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, безработни с ниско образование; хора с увреждания; продължително безработни лица; лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица, съобщават от областна администрация.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?