DGNEWS.EU

Кметът и ОбС решават проблема с винетките до гробищата?

Кметът и ОбС решават проблема с винетките до гробищата?
Jun 23
14:50 2020

Решение на проблема „да плащаш винетка, за да посетиш гробищата”, предлага на Общинския съвет кметът на община Димитровград Иво Димов. Намерението е общината да поеме поддържането на два пътни участъци с дължина 1,6 км от републиканската мрежа, в единия от който попада трасето до новия гробищен парк до село Добрич.

Необходимите средства за поддържане на участъците с дължина 0,4 км от път I-5 /Димитровград – Хасково/ и 1,2 км от път III-506 /I-5 – с. Добрич/ са 12 040 лв. годишно. Кметът предлага те да се залагат ежегодно в бюджета на Община Димитровград, като за 2020 г. също се предвидят такива.

Следващият ход логичен ход на местната власт ще бъде да поиска от държавата, въпросните участъци да бъдат извадени от пътищата, за които се изисква винетка. След тази процедура вече няма да се налага димитровградчани да си купуват въпросния стикер, за да посетят покойните си близки на новия гробищен парк.

Проблемът лъсна със старта на ТОЛ системата и след като преброителните камери на изхода на Димитровград към Хасково, започнаха да отчитат имат ли винетка преминаващите автомобили и да се пращат фишове на шофьорите. Това предизвика недоволство и реакция в социалните мрежи сред населението на града. Припомняме, че още тогава Димов пое ангажимент да задейства процедурите, за да се реши проблема.През февруари т.г. той коментира казуса с МРРБ и АПИ. 

Общинските съветници ще обсъждат предложението му на заседание вдругиден.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?