DGNEWS.EU

РЗИ и МВР издирват и разпитват контактните на Гришо в Хасково

РЗИ и МВР издирват и разпитват контактните на Гришо в Хасково
Jun 22
15:20 2020

Всички лица имали директен контакт с Григор Димитров по време на престоя в родния му град, вкл. на отстояние от метър и половина, ще бъдат разпитани от здравните власти на РЗИ Хасково, след което по тяхна преценка да бъдат поставени под карантина. Това реши на спешно заседание областния кризисен щаб днес, свикан от областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова във връзка със ситуацията.

Установяването на контактните лица се извършва от местната РЗИ Хасково и ОД на МВР в Хасково. За по-бързото и ефективно откриване на контактните лица от Областния оперативен щаб се обръщат към всички имали близка среща с тенисиста с апел да се свържат с РЗИ Хасково на горещия телефон, предоставен от тях - 0879298883.

На всички останали лица, наблюдавали тренировката на Гришо, но не са били в директен контакт, се препоръчва да носят лични предпазни средства и при наличие на симптоми да се свържат с общопрактикуващите лекари.

Относно тенискортовете, на които Григор Димитров е тренирал, ще бъде връчено предписание за извършване на пълна дезинфекция от лицензирана фирма.

От РЗИ Хасково информираха още, че към момента няма хоспитализирани пациенти с положителни проби на територията на област Хасково. Поставени под домашна карантина с положителен тест без симптоми са 6 човека. Също така от началото на от РЗИ Хасково са взети 685 проби за наличие на инфекцията, а от МБАЛ-Хасково над  500 проби.

От днес лабораторията за PCR тестове в Диагностично-консултативен център 1 в Хасково започва да работи. Капацитетът на лабораторията е 15-20 теста на ден, съобщиха от областна администрация.

Сред първите тествани и с отрицателен PCR-тест е кметът на Хасково Станислав Дечев, който остава под карантина.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?