DGNEWS.EU

Обявиха регламента на XV-тия Национален танцов конкурс ,,България танцува”

Обявиха регламента на XV-тия Национален танцов конкурс ,,България танцува”
Jun 12
10:20 2020

Обявиха регламента на XV-тия юбилеен Национален танцов конкурс за театрално-сценични танци ,,България танцува”, 2020 г., който ще се проведе от 6 до 8 ноември в Димитровград. Надпреварата традиционно се състои в Спортна зала ,,Младост”. В танцовото и балетно изкуство ще се изявят талантливите български деца, преподаватели и балетни хореографи.

През годините националния танцов конкурс ,,България танцува”, се превърна в истински празник на танцовото изкуство и непреходно балетно изкуство.

”Надявам се и тази година, да превърнем XV-тия юбилеен танцов конкурс в незабравим парад на младостта, красотата и таланта на българските деца. Желая Ви ползотворна работа, непресъхващо вдъхновение и нестихваща емоция за бъдещите Ви танцови проекти”, сподели в поста си във фейсбук главният организатор на проявата – ръководителят на димитровградският денс център „Галаксико” Тихомир Митев.

Конкурсът е включен в програмата на Министерството на културата, а в рамките му се връчват държавни стипендии за най-талантливите изпълнители и Купата на кмета. Съорганизатори са Община Димитровград и Регионално управление по образование - Хасково. Тази година общия награден фонд на конкурса е 1000 лв. Такса за участие няма, а заявки ще могат да се подават до 18 октомври 2020 г.

Повече за регламента на XV-тия Национален танцов конкурс ,,България танцува” може да видите ТУК.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?