DGNEWS.EU

Ученици от СУ „Любен Каравелов” с високи успехи на олимпиади и национални състезания

Ученици от СУ „Любен Каравелов” с високи успехи на олимпиади и национални състезания
Jun 11
10:14 2020

Седем ученици от димитровградското СУ „Любен Каравелов” завоюваха призови места на национални състезания и олимпиади в условията на дистанционното обучение заради извънредната ситуация с пандемията. Четвъртокласниците Александрина Дешкова и Валентин Станчев се класираха на първо и второ място в областния кръг на националната олимпиада „Знам и мога”. Успехите им са резултат от подготовката на класния им ръководител Светла Минчева и самостоятелната им работа у дома. С първото си място Александрина автоматично се класира на националния кръг на олимпиадата, който ще се проведе в град Ямбол.

Отлично представяне на областния кръг на олимпиадата по български език и литература Евелина Попова от VІ„а” клас. Възпитаничката на литератора Лора Йончева се класира на престижното трето място в областта. Връстникът й Галин Русев с преподавател Петя Хаджийска стана четвърти на областен кръг на олимпиадата по география и икономика.

Гордост за училището са и първите места на учениците Анелия Радева и Жени Вълева на областния кръг националното състезание по „IT Знайко”. Възпитаниците на преподавателя по информационни технологии Живка Тотева ще представят училището и града на националния кръг на надпреварата.

За поредна година каравеловци единствени се класират за националния кръг на състезанието „Ключа на музиката”, който се провежда в Пловдив. С подкрепата на преподавателя си Красимир Чанов, седмокласничките Жени Вълева и Галена Георгиева пребориха конкуренцията на областно ниво и ще участват в националното съревнование по музика.

Преподавателите и директорът на училището Валентин Христов изказаха своята благодарност към родителите за помощта към своите деца и към учителите, с което доказаха, че работейки в екип създават една успешна формула за по-доброто бъдеще на децата.

„Да учиш при пандемия се оказа предизвикателство за цялото общество. Дистанционното обучение постави в нова ситуация всички участници в образователния процес -учители, ученици и техните родители. То промени модела на взаимодействие между семейството и училището през последните месеци и предначерта бъдещето на традиционната класната стая. За СУ „Любен Каравелов“ новата ситуация също бе трудна и отговорна, изискваща бърза организация на учебния процес и адаптация на учебния материал. Работата с различни платформи, провокиране интереса на ученика, психологическата подкрепа, диалогът – всичко това помогна за нормалното протичане на учебния процес през втория учебен срок”, сподели преподавателят по български език Лора Йончева.

По думите й неоспорим факт и доказателство за солидните знания и подготовка на учениците в СУ „Любен Каравелов” са и призовите места и постижения на  вече бивши каравеловци, с които учителите на училището се гордеят и считат за част от своя труд.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?