DGNEWS.EU

Второкласници от ОУ „П.Славейков” учиха за компютрите по проект

Второкласници от ОУ „П.Славейков” учиха за компютрите по проект
Jun 09
14:30 2020

61 ученици от втори клас на димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“ учиха за компютрите и за основни компютърни програми по проекта „Образование за утрешния ден” по време на извънредното положение. Разделени в 3 клуба и с помощта на учителите Таня Койнова, Милена Димова и Иванка Сусуркова децата повишиха своите дигитални умения.

В рамките на 70 учебни часа учениците овладяха знания за основните части на компютъра, какво е хардуер и софтуер, интернет мрежа и безопасна работа в интернет. Научиха се да рисуват с програмата „Paint”, запознаха се с основите на програмата „MS Word”. Обучаваха се по програмиране с Code.org и научиха какво е програмен код, алгоритъм и цикъл.

„Извънкласните дейности бяха посрещнати с голям интерес. Учениците работеха с огромно желание, проявяваха любопитство и креативност, решаваха  поставените задачи дори у дома и бързаха да споделят в Classroom изпълнените задачи със снимки. Заниманията дадоха възможност за развитие и на технологично мислене, бързо вземане на решение, следване алгоритъм за постигане на определена цел, и не на последно място удоволствие и удовлетворение от успешно изпълнените задачи. Родителите също споделяха вълненията на малките програмисти и изразиха желание за продължаване и разширяване на обучението  по компютърни умения”, сподели директорът на ОУ „П.Славейков” Снежана Ангелова.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?