DGNEWS.EU

50 кандидати за екоотопление в Димитровград, повечето искат на газ

50 кандидати за екоотопление в Димитровград, повечето искат на газ
May 27
16:56 2020

50 жители на Димитровград до момента са подали заявления за подмяна на печките на дърва и въглища с алтернативно екологично отопление, по проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух по ОП „Околна среда 2014-2020 г. Над половината от кандидатстващите са поискали екоотоплението в домовете им да е на газ, съобщи днес зам.-кметът на община Димитровград Яшо Минков.

Той припомни, че допустими кандидати са всички физически лица, собственици или съсобственици на имот с жилищно предназначение в едноетажни или многоетажни жилищни сгради, в който имот за отопление се използват уреди (печки, котли, камини) с дърва и въглища. Имотът им трябва да се намира в регулационните граници на град Димитровград, включващи и кварталите „Марийно”, „Вулкан”, „Черноконево” и „Изток”.

Днес нямаше големи опашки пред разкрития офис по проекта на ул. „Цар Симеон” № 5 В. Документи тук ще се приемат до 31 юли включително, всеки работен ден от 9:30 часа до 18:00 часа. Подаването на заявленията и всички съпътстващи документи се извършва съобразно противоепидемичните мерки и правила – по един и с маска.

Цялата необходима информация за кандидатстване е подробно разписана в публикуваната покана на Община Димитровград. За допълнителна информация на телефон: 0882 518 804.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?