DGNEWS.EU

Забавно-духовият оркестър зарадва димитровградчани за 24 май

Забавно-духовият оркестър зарадва димитровградчани за 24 май
May 24
12:40 2020

Десетки димитровградчани дойдоха на празничният концерт на Забавно-духовия оркестър по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. Малки и големи димитровградчани отбелязаха най-българският празник, посветен на светите братя Кирил и Методий, с българска музика. Повечето хора предпочетоха да слушат концерта без предпазни маски, които вече не са задължителни на открито заради коронавируса. Някои по-възрастни жители на града обаче стриктно спазваха препоръките за дистанция и безопасност.

Концертът започна с изпълнение с химна на българската просвета „Върви, народе възродени!”. След химна по текст на Стоян Михайловски , от сцената на площад "Поезия" музикантите изпълниха фрагменти от оперетата на Асен Карастоянов "Българи от старо време", "Граооски танц" от Жул Леви, "И-ха-ха" на Петър Ступел, Йосиф Цанков и др. В репертоара бяха включени и песни от български филмите "Боси времена", "Хора и улици", "Синева".

Специален поздрав към зрелостниците, които завършват тази година бе изпълнението с нов аранжимент на песента „Един неразделен клас”.

Открита бе и традиционната изложба "Ние се гордеем с тях" на ученици с отличия, награди  и постижения от димитровградските училища.

Припомняме, че за 24 май Община Димитровград ще зарадва всички училищни и читалищни библиотеки с последното издание на книгата "Аз, глас и съвест на епохата" издадена по повод 90-годишнината от рождението на Пеньо Пенев този месец. Поздрав към гражданите и работещите в сферата на образованието и културата отправи и кметът Иво Димов.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?