DGNEWS.EU

НАП: Едноличните търговци с отстъпка от данъка, платят ли до 1 юни

НАП: Едноличните търговци с отстъпка от данъка, платят ли до 1 юни
May 21
16:01 2020

17 400 вече са декларациите за доходи от физически лица, подадени в офиса на НАП в Хасково. От там уточняват, че броят им продължава расте, защото до 30 юни доходите си декларират едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци. Ако същите желаят да ползват отстъпка от 5% върху данъка си за довнасяне, те следва да подадат годишната си декларация и да внесат дължимия по нея данък в срок до 1 юни.

До края на месец юни едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като ЕТ, трябва също така да декларират и внесат окончателните социални и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година вноски за осигуряване.

До 30 юни беше удължен и срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък, напомнят от офиса на НАП в Хасково. До днес 8300 дружества от областта са обявили данъчните си резултати от предходната година.

От приходната администрация напомнят, че подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета се извършват най-лесно и бързо по електронен път чрез портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с персонален идентификационен код (ПИК), издаден от НАП или с електронен подпис.

Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредната епидемична обстановка е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП: https://nap.bg/page?id=762

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?