DGNEWS.EU

Задържаха младежи източили над 200 литра гориво, шетали в Хасково и Димитровград

Задържаха младежи източили над 200 литра гориво, шетали в Хасково и Димитровград
May 21
10:11 2020

Двама хасковлии са задържани за кражби на дизелово гориво в областния град. Момчетата на 17 и 19 години разбивали с длето капачките на резервоарите на автомобили и задигали горивото. В рамките на 4 месеца те успели да откраднат около 200 литра гориво от 9 паркирани коли в различни квартали в Хасково, което после продавали. Криминалистите от хасковското управление предприели полицейска операция за залавянето им. След извършени оперативно-издирвателни действия младите крадци са задържани. Те направили пълни самопризнания за механизма на извършване на престъпленията.

Непълнолетният, който вече е познат на органите на реда и партньорът му, са предали с протокол използваните от тях пластмасови туби, помпа за точене на гориво и средството за взломяване  капачките на резервоарите на автомобилите. В хода на разследването станало известно, че двамата са извършили подобна кражба и на територията на Димитровград, където в момента са задържани.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава, материалите ще бъдат предадени по компетентност на Районна прокуратура - Хасково.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?