DGNEWS.EU

От 20 май приемат документи за подмяна на уредите на твърдо гориво

От 20 май приемат документи за подмяна на уредите на твърдо гориво
May 18
15:20 2020

От 20 май започва приема на заявления на жители на град Димитровград за подмяна на печките на дърва и въглища, с алтернативни екологични източници на отопление. Документи ще се приемат до 31 юли вкл., всеки работен ден от 9:30 часа до 18:00 часа в разкрития за нов офис на адрес: Димитровград, ул. Цар Симеон № 5 В.

Подмяната на уредите ще се извършва по общинския проект за подобряване качеството на атмосферния въздух и отпусната безвъзмездна финансова помощ по ОП „Околна среда 2014-2020 г.". Съгласно изискванията на Процедурата, допустими кандидати са всички физически лица, собственици или съсобственици на имот с жилищно предназначение в едноетажни или многоетажни жилищни сгради, в който имот за отопление се използват уреди (печки, котли, камини) с дърва и въглища. Имотът трябва да се намира в регулационните граници на град Димитровград включително и кварталите „Марийно”, „Вулкан”, „Черноконево” и „Изток”.

За целта екипът на общинската администрация отправя настоящата Покана, в която подробно е разписана цялата необходима за потенциалните кандидати информация. За подмяна на отоплителни инсталации и уреди на дърва и въглища може да се кандидатства както индивидуално, така и колективно. Поканата и всички необходими за кандидатстване документи са качени на интернет страницата на  Община Димитровград в рубриката „Новини от Димитровград“.

В случаи на неясноти гражданите могат да получат допълнителна информация всеки работен ден и на телефон: 0882 518 804 от 9:30 ч. до 18:30 ч.

Подаването на заявленията и всички съпътстващи документи ще се извършва съобразно изискванията на Централния Оперативен Щаб, заповедите на Министъра на здравеопазването и предписанията на РЗИ.

Документи за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от ТУК.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?