DGNEWS.EU

Разрешиха тренировките в спортните бази на открито и в училищните дворове

Разрешиха тренировките в спортните бази на открито и в училищните дворове
May 14
12:42 2020

Със своя заповед кметът на община Димитровград Иво Димов разреши тренировките и упражняването на индивидуален или колективен спорт в спортните бази на открито при спазване на противоепедимични и допълнителни мерки. Остава ограничен достъпът до спортна зала „Младост”, борцова зала „Еню Вълчев” и спортните зали в училищата.

В заповедта се посочва, че се допуска упражняването на индивидуален спорт на открити спортни обекти (в т.ч. тенис, колоездене, лека атлетика, голф и др.) при дистанция най малко 2,5 метра между спортуващите. Ползването на открити тенис кортове и провеждането на тренировъчна дейност по лека атлетика, се допуска при спазване на всички протовоепидемични мерки и съгласно правилата на съответните федерации.

Допуска се упражняването на колективни спортове за аматьори на открито до 10 човека, без състезателен характер и без публика (в т.ч. футбол, баскетбол, волейбол), на откритите спортни обекти, при спазване на всички противоепидемични мерки, и без да се използванет бани и съблекални.

Ръководителите на клубовете да представят до 15 май на управителя на спортните бази заверен списък със състезатели и треньори, които ще ползват терени и спортни плошадки, както и графика на ползването им. При дублиране на часове и места в графика, същите се уточняват между ръководителя на съответния клуб и управителя.

Ръководителите на спортни клубове и треньорите осигуряват по време на тренировките дезинфектанти до терена, влажни кърпички за физиологични нужди за ползване от спортисти и треньори. Ангажимент на съответния клуб е дезинфекцията на ползваните при тренировките топки и пособия. Задължително, преди излизане на терените и пистите, да се дезинфекцират спортните обувки и ръцете на състезателите и треньорите.

Община Димитровград осигурява дезинфекция на теренни площи, кошове за отпадъци, входовете и врати на откритите спортни обекти не по-малко от три пъти дневно. Санитарните възли се почистват и дезинфекцират най-малко веднъж на всеки кръгъл час.

Не се допуска смесване на състезатели и треньори от различни групи на територията и пред входа на спортните обекти.

Не се допускат до стадиона състезатели от колективни спортове, без присъствие на треньор. Не се допуска престой на терена и пистите преди и след приключване на тренировката. След края на тренировката, треньорът отговаря състезателите, приключили заниманието, да напуснат незабавно стадиона.

На тренировъчните бази не се допускат зрители, както и родители или други, придружаващи лица.

Забранява се ръкостискане и близки контакти между състезатели и треньори.

Забранява се консумацията на храни и напитки на територията на спортните обекти (с изключение на вода и освежаващи напитки, които всеки състезател носи лично по време на тренировката). Забранява се влизането в тревните площи на лица, които не участват в тренировъчния процес, плюенето и изхвърлянето на секрети и дъвки по терена. До второ нареждане, съблекални, пейки, скамейки, столове и места по трибуните не се използват.

Повече подробности може да прочетете в заповедта, публикувана на сайта на Община Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?