DGNEWS.EU

Достъпът в Съдебната палата в Хасково при строги противоепидемични мерки

Достъпът в Съдебната палата в Хасково при строги противоепидемични мерки
Снимка: Окръжен съд - Хасково
May 13
23:00 2020

С изтичането на извънредното положение достъпът в Съдебната палата в Хасково ще става при строги противоепидечни мерки. Заповедта на председателя на Окръжен съд – Хасково е в сила от 14 май. Същата касае достъпът до сградата на Съдебната палата, организация на работата на регистратура и деловодства, начините за извършване на справки по делата и призоваване и връчване на съдебни книжа, мерките за дезинфекция и други.

Влизането в сградата ще става с лични предпазни средства и след задължителна дезинфекция на ръцете. Участниците в съдебните дела ще се допускат в сградата 10 минути преди обявения час за съответното заседание. Забранено е сядането на пейките в коридорите, а хората трябва да спазват дистанция от 2 метра. 

Във всички общи помещения трябва да се работи при отворени прозорци. Съдебните служители трябва да са с лични предпазни средства, а при работа с граждани и с ръкавици. Работните места трябва да се дезинфекцират на всеки час. Забранено е ползването на климатици в съдебните зали и всички общи помещения.

Препоръчва се справките по дела да се извършват по телефона. Подробности от заповедта може да прочетете в съобщение на сайта на окръжния съд.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?