DGNEWS.EU

Ученици „отвоюваха” училищата да изпращат абитуриенти

Ученици „отвоюваха” училищата да изпращат абитуриенти
May 13
22:32 2020

Училищата в страната ще могат да изпратят абитуриенти при спазването на противоепидемичен протокол, който ще бъде изготвен от Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката за изпращането на зрелостниците тази година. Решението бе взето днес след среща на министър-председателя Бойко Борисов с представители на завършващите 12-и клас. Премиерът се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като те се обърнаха към него с писмо, в което отправят молба да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България.

„Изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал. „Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това“, се посочва още в писмото.

Премиерът Борисов разпореди на министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев протокола да бъде изготвен в най-кратни срокове и да бъде изпратен до директорите на всички училища в страната, които изпращат своите зрелостници в края на настоящата учебна година, информират от правителствената пресслужба.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?