DGNEWS.EU

Главният прокурор очаква бум на битовата престъпност

Главният прокурор очаква бум на битовата престъпност
Снимка: МВР
May 13
09:37 2020

Акция срещу битовата престъпност се провежда на територията на хасковска област, съобщиха от МВР. По този повод вчера в Харманлийско пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Двамата обявиха, че е задържан мъж, нападнал и пребил възрастен мъж в харманлийското с.Браница,  а след това откраднал пенсията му от 220 лева. Пострадалият е в местната болница, а нападателят му на 33 г. е задържан под стража с постановление на съда.

Главният прокурор бе категоричен, че в случая е била осъществена добра координация и реакция на кметския наместник при уведомяване на полицията, заради което извършителят е бил разкрит за часове.

Иван Гешев коментира, че приоритет на прокуратурата и МВР е битовата престъпност. Според него очаква се бум на този род престъпления, и затова службите се готвят да противодействат по адекватен начин.

Главният секретар на МВР увери, че след отпадане на КПП-та, МВР ще влезе в ежедневния си ритъм и ще засили полицейските операции по линия на битовата престъпност. „Целта ни е в края на годината, статистиката в това отношение да е доста положителна“, заяви той.

Служителите от РУ Харманли, които в рамките на часове задържаха грабителя, ще бъдат наградени за бързата организация и работата в синхрон. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?