DGNEWS.EU

Плащаме повече ток през април заради извънредното положение

Плащаме повече ток през април заради извънредното положение
May 05
13:50 2020

Занижените за сезона температури и стоенето в домовете заради извънредното положение са сред основните фактори за повишената консумация на ел.енергия през последния месец, отчитат от EVN България. През април 2020 г. 54% от битовите клиенти на дружеството са потребили до 300 киловатчаса електроенергия, сочи анализът на потреблението в Югоизточна България.

Осреднената стойност на фактурите за всички битови клиенти на EVN България за април 2020 г. е 70,07 лв. с ДДС при средна консумация от 352 kWh. Месец по-рано, при същата консумация, осреднено сметките на домакинствата са били 64,73 лв. с ДДС.

Посочените данни не могат да се отнесат автоматично към отделен случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална. В посочените данни не са включени клиентите, които имат нулево потребление на електроенергия.

Фактори за повишената консумация на електроенергия през април 2020 г. при домакинствата са: ниските температури за сезона, повечето престой по домовете заради извънредното положение и традиционното по.голямо потребление на ток по Великденските празници. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?