DGNEWS.EU

430 човека в община Димитровград ще получават топъл обяд до дома

430 човека в община Димитровград ще получават топъл обяд до дома
May 04
12:21 2020

От днес 430 човека в община Димитровград ще получават топъл обяд до дома по програма „Топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020”. Дейностите са съфинансирани от Община Димитровград като е осигурено подпомагане на хора в затруднение, в ситуацията на извънредно положение, съобщиха от местната администрация.

Обядът ще се предоставя до дома на потребителите в работните дни за периода до 19 юни 2020 г. (включително) и ще обхване град Димитровград (вкл. кварталите), гр. Меричлери и селата Брод, Злато поле, Долно Белево, Райново, Крепост, Черногорово, Воден, Голямо Асеново, Малко Асеново, Странско, Меричлери, Великан, Крум, Ябълково, Скобелево, Сталево, Горски извор, Добрич.

Целта на програмата е приготвяне и доставка на топъл обяд до дома на уязвими граждани, които поради продължителна социална изолация, в условията на обявената извънредна ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване на разпространението на COVID-19, са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

Проектът е насочен към лица с доходи под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;

уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение;

лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

За повече информация телефон – 0391 68 280; 0887 401 595.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?