DGNEWS.EU

Кметът на Димитровград излезе с обръщение към гражданите

Кметът на Димитровград излезе с обръщение към гражданите
Apr 28
15:50 2020

Уважаеми съграждани,

Вчера бе първият ден от разхлабването на мерките. За съжаление в края на деня много хора пренебрегнаха ограниченията и предписанията. Във времето, в което в парковете трябваше да има само деца до 12 г. с родителите им или друг член на семейството /но не повече от двама/ и бременни жени, имаше много хора с кучета, млади хора без деца и възрастни над 65 години.

Събирането на толкова много хора от различни групи излага на опасност здравето на всички. Моля да се придържате към движението в парковете вдясно, за да има еднопосочност на потока при разходка. Заповедта на министъра на здравеопазването допуска единствено РАЗХОДКИ в парковете без сядане по пейки и в тревните площи, без достъп до детски и спортни площадки. Препоръката да не се докосвате до повърхности е с цел да не се пренася заразата.

От спазването на предписанията за безопасност и отстоянията между отделните семейства зависи дали тепърва заразата ще плъзне в общината или ще продължим да я контролираме. Разбирам желанието на всички да излязат навън без маски и да се движат свободно навсякъде, но засега това е неприложимо. За съжаление ние се намираме в условия на пандемия и досегашните навици и начинът ни на живот се определят от необходимостта да опазим здравето си и това на хората около нас.

Апелирам да спазвате предписанията за безопасност – носене на маска, спазване на дистанция, въздържане от пипането на различни повърхности.

До сега се справихме заедно. Нека покажем, че можем да сме отговорни и при по-либералните мерки, за да може след време да нямаме подобни ограничения!

Благодаря!

Иво Димов Кмет на община Димитровград

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?