DGNEWS.EU

Три димитровградски проекта са одобрени от фонд „Обединени срещу COVID-19”

Три димитровградски проекта са одобрени от фонд „Обединени срещу COVID-19”
Apr 27
13:51 2020

Три димитровградски проекта са одобрени от фонд „Обединени срещу COVID-19”, съобщиха от Община Димитровград. Те са на НЧ „Събуждане 1927”-с.Радиево, сдружение „Бъдеще за Крепост” и фондация „Подари усмивка”. От 74 проекта за цялата страна, 3 са одобрени в община Димитровград.

Проектът на фондация „Подари усмивка” е на стойност 9360 лв. и обхваща хора останали без работа по време на извънредното положение и самотни родители. Обхвата на проекта е 100 човека, които ще получат хранителни пакети с основни продукти като ориз, боб, леща, сирене, пиле, салам, картофи и други, според необходимостта на част от тях ще бъде заплатена еднократна такса за интернет, за да имат децата им достъп до образователната среда, както и ще получат дезинфектанти и средства за защите като гел, ръкавици и маски за многократна употреба.

Сдружение „Бъдеще за Крепост” е с одобрен проект за 7470лв., са предвидени консултации с психолог, пазаруване за хора в нужда и пакети с дезинфектант и маски за близо 500 човека.

Читалището в с.Радиево кандидатства с проект за осигуряване на „Топъл обяд” на 45 човека в период от 45 дни, като това ще бъдат отново хора от уязвимите групи като възрастни хора, безработни, самотни родители. Освен храна ще бъдат закупени и дезинфектанти, маски, защитно облекло и лекарства. Стойността на отпуснатите средства от фонда е 10 000лв.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден по инициатива на Български дарителски форум, фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса, информира от общината.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?