DGNEWS.EU

Медсестра от Крепост е заразената с COVID-19

Медсестра от Крепост е заразената с COVID-19
Apr 21
17:25 2020

Установената последно с коронавирус медицинска сестра, работеща в инфекциозното отделение на МБАЛ – Хасково, е 51-годишна жена от село Крепост, информират от общината.  Жената е настанена за лечение на работното си място и е в добро общо състояние. Съпругът й  е поставен под карантина и за момента той не проявява признаци на инфекцията.

Системно в селото се извършва дезинфекция на публичните места – спирки, здравна служба, кметство, магазини. Организацията по извършването на тези дейности се осъществява от кмета на селото, съгласно действащия ред в общината.

От местната администрация информират още, че 441 са раздадените през днешния дезинфектанти на домоуправителите на многофамилните жилищни сгради за обработване на общите части. Те са получили туби по 5 литра с „Тризон” и „Натриев хипохлорид”.

Продължава и доставката на стоки от първа необходимост и лекарства ресурс от общински служители и доброволци на хора изпаднали в нужда. От Община Димитровград призоваваха да не предприемат лични дарителски акции, с оглед сигурността както на дарителите, така и на тези на които се дарява. При желания да се помогне гражданите могат да се свързват с общинските власти на телефони: 0889 335579, 0391 68273.

Трима нови дарители са превели средства за МБАЛ „Св.Екатерина” в размер на 2150 лв. Общата сума по банковата сметка от набрани до момента дарения е 21 910лв.

Към този момент 113 са карантинираните в община Димитровград. Напомняме, че това не са болни, а хора, които се наблюдават за симптоми.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?