DGNEWS.EU

Обвинен в убийство непълнолетен остава в ареста

Обвинен в убийство непълнолетен остава в ареста
Снимка: Апелативен съд - Пловдив
Apr 07
13:43 2020

Задържан под стража остава 15-годишния Васил Г. от село Александрово, който е обвиняем за убийството на 61-годишен мъж от същото село. Днес Апелативният съд в Пловдив остави без уважение жалбата на непълнолетния срещу наложената му най-тежка мярка за неотклонение , потвърждавайки определението на окръжните магистрати в Хасково.

Васил е с повдигнато обвинение за умишлено убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, извършено на 24 ноември 2019 г. Обвиняемият и малолетният му братовчед пребили до смърт  мъжа и го изхвърлили на улицата в селото. Заседанието на Апелативния съд се проведе дистанционно. Обвиняемият се включи в делото чрез видеоконферентна връзка от ареста в Хасково, а адвокатът му, прокурорът и съдебният състав бяха в залата съда в Пловдив.

Способът се прилага въз основа на заповед на административния ръководител на съда и е във връзка с извънредното положение, обявено на 13 март т.г. от Народното събрание на РБългария. Определението на Апелативен съд- Пловдив е окончателно, съобщиха от пресслужбата на съда.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?