DGNEWS.EU

Няма заразени в община Димитровград, 299 са под карантина

Няма заразени в община Димитровград, 299 са под карантина
Apr 06
12:37 2020

В община Димитровград няма случай на заразен с коронавируса COVID-19 към този момент, съобщават от местната администрация. През уикенда в МБАЛ "Св. Екатерина" са постъпили двама пациенти с бронхопневмония и съмнения за коронавирус. Взети са им проби, които са изследвани в националната лаборатория в Стара Загора и резултатите са отрицателни. 

За медицинския персонал, който е изложен на висок риск от заразяване Общината е обезпечила с антибактериални защитни облекла и шлемове. Очаква се утре доставка на професионални респираторни маски със степен на защита FFP2. Поръчани са бактетицидни лампи против вируси и бактерии, които ще бъдат поставяни в затворени пространства, където се ползват от много хора, с цел повишаване на превенцията във вътрешната публична среда.  

За всички общопрактикуващи лекари са осигурении дезинфектанти, защитни шлемове и маски. Утре ще им бъдат доставени на място в кабинетите. 

Общо 299 човека в общината са под карантина за наблюдение за симптоми. Няма наложени глоби. Образувани са 5 досъдебни производства за нарушаване на карантината. През изтеклата седмица 9 са съставените актове. 

Проверките по паркове, детски и спортни площадки и зони, където не трябва да има струпване на хора продължават. Глобите са при първо нарушение 300лв. при второ нарушение 1000 лв.

От утре до 23 април възрастните жители на общината ще получават пенсиите си. Те ще бъдат обслужвани приоритетно в пощата и на банкоматите до 12 ч. Приканват се останалите граждани, да се съобразят с посещенията си на тези места и да го направят след 12.30 ч.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?