DGNEWS.EU

В Димитровград раздават пенсиите по график и под охрана

В Димитровград раздават пенсиите по график и под охрана
Apr 03
13:43 2020

Пенсионерите в община Димитровград ще получават своите пенсии по график след 7 април /вторник/. С грижа за възрастните хора предвид пандемията, Община Димитровград съвместно с РУ на МВР и "Български пощи" - клон Димитровград, са създали организация така, че възрастните граждани да не се струпват на едно място.  

От първия ден на получаване на пенсиите, около пощата и банкоматите ще има представители на органите на реда. Това се прави, за да се осигури безопасността на хората от третата възраст, чрез спазването на предписанията и отстоянията между тях.

В пощата до 12.00ч. ще бъде осигурен "зелен коридор" за хората от третата възраст и ще бъдат обслужвани приоритетно. Останалите граждани, трябва да организират посещенията си до пощата и банкоматите след 12:30 ч. Този график ще бъде прилаган до 23 април включително. Получаването на пенсиите по малките населени места ще става съгласно приложения график.

При получаването на пенсиите на опашките ще се раздават маски за тези възрастни хора, които нямат. Общината е направила поръчка за маски за многократна употреба. Превенцията е, за да се предпазят възрастните хора. Всеки, който има нека при излизане от дома носи маска и ръкавици!

В дните преди получаване на пенсиите местата за получаването им ще бъдат дезинфекцирани приоритетно и системно. Дезинфекцията ще се извършва по няколко пъти дневно.

Самотно живеещите възрастни хора и трудно подвижните хора могат да поръчат доставка на храна и медикаменти до дома си със лични средства, след заявка на телефони:  0885 622 634 или 0391 73 343 всеки ден от 9 до 16 ч.

Графикът може да видите в снимките.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?