DGNEWS.EU

Библиотеката в Димитровград обяви онлайн конкурс за детска рисунка

Библиотеката в Димитровград обяви онлайн конкурс за детска рисунка
Apr 01
16:49 2020

Градска библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград обявява онлайн конкурс за детска рисунка по повод Международния ден на детската книга – 2 април, и Световния ден на книгата – 23 април. Конкурсът е насочен към децата на Димитровград, а темата е „С книгите е весело – историите оживяват!”. Участниците трябва да са в две възрастови категории:  Детска градина и предучилищна група и от 1 до 5 клас.

Няма специални изисквания към техниката на рисуване. Целта на конкурса е да се стимулира въображението и творчеството, както и да се насърчи и да се формира положително отношение в детското съзнание към книгата и четенето като процес.

Рисунките следва да са сканирани или заснети с фотоапарат/телефон и да бъдат изпратени на имейл libdg@abv.bg до 02.05.2020, придружени с информация за трите имена на детето и неговата възраст. Те ще бъдат публикувани своевременно на фейсбук страницата на Детския отдел на Библиотеката: https://www.facebook.com/profile.php?id=109475103999718&ref=br_rs  в отделен албум. Гласуването с лайкове ще продължи до 10 май, а на 11 май – Професионалния празник на библиотекарите, ще бъдат излъчени победителите в двете категории, събрали най-много харесвания. Те ще бъдат отличени с грамоти и награди, съобщиха от библиотеката.

 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?