DGNEWS.EU

2551 камиони посетили паркинга в Узунджово, шофьорите на кетъринг

2551 камиони посетили паркинга в Узунджово, шофьорите на кетъринг
Снимка: Областна администрация - Хасково
Apr 01
16:00 2020

Общо 2551 камиони са преминали през временния паркинг на бившето летище в Узунджово досега, информират от областна администрация. В момента има 72 ТИР-а, най-често от трети страни, които Турция не допуска. Това стана ясно след днешната инспекция на паркинга от Областният управител на Хасково, директорът на ОДМВР Хасково и шефът на Областно пътно управление.

По време на инспекцията стана ясно, че буферният паркинг за тирове функционира добре. Областният управител Стефка Здравкова увери, че вече е осигурен кетъринга за водачите чрез две желаещи да доставят храна фирми. Днес стана ясно, че БЧК има и осигурено финансиране по 10 лв. на ден на шофьор, да бъде обезпечено храненето на шофьорите за престоя им на паркинга на бившето летище „Узунджово”, информира тя.

На терена има поставени 30 химически тоалетни и 24-часово видеонаблюдение. Всеки влизащ ТИР се дезинфекцира. Проверяващите отбелязаха, че държавата активно работи, за да може камионите на „Капитан Андреево“ да минават бързо и шофьорите да не чакат, за да свършат работата си.

По данни на директора на ОДМВР Хасково полицейските екипи са съпроводили до ГКПП „Капитан Андреево” общо 2632 камиони. В охраната и съпровождането на ТИР-овете са ангажирани около 70 полицая и служители на ТОЛ и ДАИ. На терена няма станал нито един криминален инцидент. Старши комисар Ангел Цанков увери още, че временното съоръжение е под постоянна охрана от органите на МВР и че всички институции работят заедно за преодоляване на тази кризисна ситуация, съобщиха от ОДМВР-Хасково.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?