DGNEWS.EU

Фестивалът на алтернативното кино "Защитени светове" ще се проведе онлайн

Фестивалът на алтернативното кино "Защитени светове" ще се проведе онлайн
Apr 01
10:11 2020

Шестото издание на Фестивала на алтернативното кино "Защитени светове" ще проведе онлайн заради пандемията, съобщиха организаторите от Народно читалище "Марица-2008". Фестивалът, който по традиция се организира от читалището в димитровградското село Райново, дава възможност за изява на авторите в некомерсиалното алтернативно кино по темите природно наследство и културно наследство. Едновременно с популяризирането на киноизкуството се привлича вниманието на аудиторията върху проблемите на околната среда, биоразнообразието, устойчиво развитие и богатството на народното творчество.

Участвалите в надпреварата филми се предоставят на разположение на детски градини, училища, еко-организации, читалища, културни институции, медии и други заинтересовани страни.

Филмите изпратени от участниците във фестивала ще бъдат качени в канала на НЧ "Марица 2008" в "YouTube", където ще бъдат достъпни за любителите на киноизкуството.

След 10 май 2020 г. Селекционна комисия в състав Валери Добрев и Николай Апостолов ще отсеят изпратените филми в няколко конкурсни програми. Жури с председател проф. Станимир Трифонов и членове Светослав Драганов и Веселин Христов ще отсъдят победителите във видео-конферентна връзка, които ще бъдат обявени на 6 юни 2020 г.

Наградният фонд на шестия фестивал е в размер на 2000 лева. Ще бъдат присъдени Голямата награда „Защитени светове“, две първи награди, две втори награди и две трети награди за категориите природно наследство и културно наследство, както и награди за режисура, операторско майсторство и дебют. Всички наградени автори на филми ще получат наградите си по банков път.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?