DGNEWS.EU

Проверяват ежедневно заведенията за бързо хранене

Проверяват ежедневно заведенията за бързо хранене
Снимка: Областна администрация Хасково
Mar 31
09:30 2020

На заседание на Областния кризисен щаб, свикан от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, бе взето решение за започването на съвместни проверки на заведенията за бързо хранене от ОДБХ,РЗИ и ОД на МВР Хасково. Те ще извършват ежедневни проверки за стриктното изпълнение и спазването мярката във всяка община. Също така в сила до 12 април остава и заповедта на директора на РЗИ Хасково д-р Соня Димитрова за спиране на работа на кафе-автомати и вендинг машини, като нейният обхват се разширява до всички съоръжения, независимо дали се намиратна открито или на закрито.

На Оперативния щаб бе оповестено, че предстоят проверки на лечебните заведения, определени със заповед РД-01-159/27.03.2020г. на Министъра на здравеопазването за готовността им за действие при възникване на короновирус инфекция. В нея е посочено кои лечебни заведения извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и кои лечебни заведения обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение.

Директорът на РЗИ Хасково д-р Соня Димитрова информира, че към момента в област Хасково под карантина са били поставени 1037 лица, като на 68 от тях е изтекъл карантинният период, а 969 са все още под действаща карантина. Органите на МВР извършват ежедневни проверки по адреси на карантинираните лица.

На заседанието присъстваха и всички кметове на общини, с които бяха координирани предприетите мерки, информират още от Областна администрация - Хасково.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?